Ένα γουρουνάκι που αγαπάει τα φρούτα



Τις ημέρες των γιορτών υπάρχει μια τάση όλες οι νοικοκυρές να πειραματίζονται σε περίεργα φαγητά με σκοπό να διαφοροποιήσουν το καθημερινό τραπέζι και να το μετατρέψουν σε πιο γιορτινό. Έτσι μέσα στις κατσαρόλες μπαίνουν κυνήγια και άλλα είδη κρέατος που τον υπόλοιπο καιρό κανείς δεν τα αναζητά, αλλά και στα συνηθισμένα προστίθενται περίεργα υλικά.

Γιατί λοιπόν να μην παντρέψει κανείς τα φρούτα με το χοιρινό και μάλιστα το καλύτερο κομμάτι του, το ψαρονέφρι; Κάντε τον κόπο να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο και πανεύκολο φαγάκι το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και η ευχή μας είναι, το 2011 να είναι τόσο νόστιμο όσο το φαγητό που θα έχετε σερβίρει στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι 
1 κουταλιά μουστάρδα
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ ζωμό μοσχαριού ή 1 κύβο φρέσκου ζωμού
10 ξερά δαμάσκηνα
10 ξερά βερίκοκα
250 γρ κρασί λευκό
Πιπέρι, αλάτι,
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
4 κουταλιές βούτυρο

Βάζετε τα φρούτα μέσα στο κρασί, κομμένα σε κομμάτια, για να μαλακώσουν ελαφρά.

Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες και το τσιγαρίζετε καλά σε βαθύ τηγάνι, όπου έχετε λιώσει και το βούτυρο.
Σβήνετε με το κρασί (που περιέχει και τα φρούτα) και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζετε μέσα στο τηγάνι σας το ζωμό, το κόλιανδρο, τα πιπέρι, τη μουστάρδα και το αλάτι.

Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.  

Καλή επιτυχία!